HTML

Tudományos ismeretterjesztő filmklub

Tudományos ismeretterjesztő filmek vetítése és izgalmas közönségbeszélgetések az MTA Kémiai Kutatóközpontjában

Friss topikok

Linkblog

Madaras filmjeink

2011.04.18. 11:04 redey_s

2011. április 20-i vetítésünkön két ismeretterjesztő filmmel találkozhatnak az érdeklődők. Először Molnár Attila Dávid és Tóth Zsolt Marcell által rendezett Bence + a többi jómadár című, többszörös díjnyertes filmjét vetítjük.

"Több éve annak, hogy Máté Bence biciklivel hordta a vizet első itatós madárleshelyére. A Pusztaszeren született és nevelkedett Bence azóta a legrangosabb nemzetközi természetfotós díjak birtokosa lett. Egymás után, évről évre, biztos fölénnyel nyerte el ezeket a díjakat, melynek elismeréseként a brit újságok címoldalán David Attenborough mellett díszeleg, a madarászok és fotósok itthon és külföldön pedig csak úgy emlegetik, mint a 'világ legjobb madárfotósát'. Mióta csillaga így felívelt, Bencének nem kell többé biciklivel vesződnie. Fotósunk négy kerékre pattant, és manapság már egy 25 éves Lada kombit nyüstöl. Kell is neki a járgány, mert a Kiskunságban már tucatnyi leshelyet épített, és a hóbortos fotós - babérjai helyett - inkább azokon üldögél." - olvasható a filmet készítő csapat honlapján.

Előzetes a filmből:

 

Ezt követően vetítjük Pálfi Szabolcs Ketten egy fészekben című filmjét, mely elnyerte a 2010. évi Magyar Filmszemle Kollányi Ágoston-díját. Interjú Pálfi Szabolccsal a film kapcsán.

A kék vércse és a vetési varjú közösen volt a 2009-es év madara. A Magyar Madártani Egyesület Kék vércse LIFE program keretében nyílt lehetőség, hogy a nagyközönség közelebbről is megismerje ezeknek a fokozottan védett madaraknak az életét, egymáshoz kötődő életmódjukat.

Előzetes a filmből:

Minden alkalommal, a filmek előtt vetítünk kísérőfilmeket is! Ez alkalommal a Természetfilm.hu felajánlásával, az általuk készített A hangyák mindent tudnak című sorozat egy epizódját tekinthetik meg az érdeklődők.

A vetítés után, a beszélgetés résztvevői: Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell és Pálfi Szabolcs természetfilmesek, valamint Palatitz Péter, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa.

A vetítés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2011. április 20. szerda, 17.30
Bence + a többi jómadár, 26 perc (r. Molnár Attila Dávid és Tóth Zsolt Marcell)
Ketten egy fészekben, 52 perc (r. Pálfi Szabolcs)

Helyszín:
MTA Kémiai Kutatóközpont
1025 Budapest, Pusztaszeri út 59-67.
4. épület 2. emeleti tanácsterem
(A 91-es és 291-es busz Cimbalom u. / Pusztaszeri út megállónál.)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudomanyfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr302836206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása